Looking For Anything Specific?

Παναγια Σουμελα Βεροια Εικονα - ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ!!ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ... : Μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, με ενέργειες του σωματείου παναγία σουμελά, που ιδρύθηκε το 1951 στη θεσσαλονίκη, και του προέδρου του φίλωνα κτενίδη η εικόνα της παναγίας μεταφέρθηκε, τον αύγουστο του 1952 στη βέροια.

Παναγια Σουμελα Βεροια Εικονα - ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ!!ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ... : Μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, με ενέργειες του σωματείου παναγία σουμελά, που ιδρύθηκε το 1951 στη θεσσαλονίκη, και του προέδρου του φίλωνα κτενίδη η εικόνα της παναγίας μεταφέρθηκε, τον αύγουστο του 1952 στη βέροια.. Η εικόνα φιλοξενήθηκε για 20 χρόνια στο bυζαντινό mουσείο της aθήνας. Η εικόνα της σουμελά, βρέθηκε μετά το θάνατο του λουκά στην αθήνα και για αυτό το λόγο, αρχικά είχε ονομαστεί ως η παναγία η αθηνιώτισσα. Mε την εικόνα της παναγίας σουμελά ήλθε και ο πόντος». Πόσο κοντά φτάνεις στο θείο έχοντας καθημερινά μια τέτοια θέα απ το κελλί η «ιερά μονή της υπεραγίας θεοτόκου σουμελά» βρίσκεται στην επαρχία ματσούκα στο νομό της και αφού ξαναγυρίσαμε στο σήμερα, να πούμε ότι η εικόνα της θεοτόκου αναπαύεται στη νέα μονή της. Μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ.

Καιρός βέροια, πρόγνωση 7 ημερών. Φιλοτέχνησε την εικόνα της παναγίας. Μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο πρόεδρος του ιδρύματος ″παναγία σουμελά″ κ. Παναγία η εικοσιφοίνισσα ( παγγαίο όρος).

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΒΕΡΟΙΑ - YouTube
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΒΕΡΟΙΑ - YouTube from i.ytimg.com
Η ιερή εικόνα της παναγίας σουμελά έγινε δεκτή στο υπουργείο εθνικής άμυνας με τιμές αρχηγού κράτους. See more of ιερόςναός παναγία σουμελά αχαρνών on facebook. Προσκύνημα παναγίας σουμελά, καστανιά ημαθίας, τ.θ. H θαυματουργή εικόνα της παναγίας σουμελά εικονογραφήθηκε σύμφωνα με την παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας από τον ευαγγελιστή λουκά. Ξεκινάμε από την θεσσαλονίκη και μέσω της οδού εγνατία, φθάνουμε στην βέροια (72 χλμ), μετά παίρνουμε τον περιφερειακό της προς παναγία σουμελά και πολύ σύντομα σε (20 χλμ) είμαστε στο μοναστήρι. Μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, με ενέργειες του σωματείου παναγία σουμελά, που ιδρύθηκε το 1951 στη θεσσαλονίκη, και του προέδρου του φίλωνα κτενίδη η εικόνα της παναγίας μεταφέρθηκε, τον αύγουστο του 1952 στη βέροια. Τότε η παναγία εμφανίστηκε σε δύο μοναχούς, το βαρνάβα και το σωφρόνιο, και τους ζήτησε να ακολουθήσουν την εικόνα και στο σημείο που θα την στις 15 αυγούστου, και μετά από 88 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της παναγίας σουμελά στην. Μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ.

Έρχεται στην αθήνα ως η μάνα όλων των ευλαβών πιστών που.

Η αρχιτεκτονική της παναγίας σουμελά (πόντος). Εγκαίνια στην παναγία σουμελά στον πόντο μετά… μουσικής! Oι μοναχοί bαρνάβας και σωφρόνιος έκτισαν με τη συμπαράσταση της γειτονικής μονής bαζελώνα κελί και στη συνέχεια εκκλησία μέσα στη σπηλιά, στην οποία είχε μεταφερθεί παναγία σουμελά. Δεν υπάρχει μετανάστης πόντιος που να μην κουβάλα την εικόνα αυτή μαζί του ή να μην την έχει σε περίοπτη θέση στο εικονοστάσι του. Πήγαινε και συ να προσκυνήσεις στην παναγία σουμελά. Η ελλαδική ιστορία της παναγίας σουμελά. Παναγία η εικοσιφοίνισσα ( παγγαίο όρος). Πόσο κοντά φτάνεις στο θείο έχοντας καθημερινά μια τέτοια θέα απ το κελλί η «ιερά μονή της υπεραγίας θεοτόκου σουμελά» βρίσκεται στην επαρχία ματσούκα στο νομό της και αφού ξαναγυρίσαμε στο σήμερα, να πούμε ότι η εικόνα της θεοτόκου αναπαύεται στη νέα μονή της. Η εικόνα της παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του ευαγγελιστή λουκά. Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το όρος μελά και το ποντιακό ιδίωμα «σου» που σημαίνει «εις το ή «εις του», και συνεπώς «εις του. Από το 1952, αρχίζει μια νέα περίοδος. Η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει «η ιερά εικόνα της παναγίας σουμελά έρχεται στην αθήνα για να τονώσει την πίστη μας. Παναγία η σουμελά (πόντου)(η θαυματουργή εικόνα της παναγίας βρίσκεται στο βέρμιο της βέροιας).

Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα για βέροια. Εγκαίνια στην παναγία σουμελά στον πόντο μετά… μουσικής! Την ιερά εικόνα συνόδευαν ο σεβ. Μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, με ενέργειες του σωματείου παναγία σουμελά, που ιδρύθηκε το 1951 στη θεσσαλονίκη, και του προέδρου του φίλωνα κτενίδη η εικόνα της παναγίας μεταφέρθηκε, τον αύγουστο του 1952 στη βέροια. Με εντολή και προτροπή της παναγίας οι πρώτοι οικίτορες μετά την παναγία του όρους μελά του πόντου είναι οι.

Homo Universalis: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑΣ ...
Homo Universalis: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑΣ ... from 1.bp.blogspot.com
Καιρός βέροια, πρόγνωση 7 ημερών. Εικόνες από το ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην βέροια. Oι μοναχοί bαρνάβας και σωφρόνιος έκτισαν με τη συμπαράσταση της γειτονικής μονής bαζελώνα κελί και στη συνέχεια εκκλησία μέσα στη σπηλιά, στην οποία είχε μεταφερθεί παναγία σουμελά. Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο το νέο μοναστήρι της παναγίας σουμελά. Ο τούρκος ομόλογος του βενιζέλου, ισμέτ ινονού, επέτρεψε σε αντιπροσωπεία ελλήνων να αναζητήσει τα κειμήλια, τα οποία στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, όπου παρέμειναν έως το 1951. Τότε η παναγία εμφανίστηκε σε δύο μοναχούς, το βαρνάβα και το σωφρόνιο, και τους ζήτησε να ακολουθήσουν την εικόνα και στο σημείο που θα την στις 15 αυγούστου, και μετά από 88 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της παναγίας σουμελά στην. Η παναγία σουμελά στη βέροια. Ο απέραντος θαυμασμός και σεβασμός του προς το.

Μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, με ενέργειες του σωματείου παναγία σουμελά, που ιδρύθηκε το 1951 στη θεσσαλονίκη, και του προέδρου του φίλωνα κτενίδη η εικόνα της παναγίας μεταφέρθηκε, τον αύγουστο του 1952 στη βέροια.

Καιρός βέροια, πρόγνωση 7 ημερών. Γεώργιος τανιμανίδης και ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς μητροπόλεως βεροίας αρχιμ. Η παναγία σουμελά στη βέροια. Το ιερό προσκύνημα «παναγία σουμελά» και το σωματείο «παναγία σουμελά» οργανώνουν, στις 14 και 15 αυγούστου 2021, σάββατο και κυριακή, στον ιερό ναό της παναγίας σουμελά, στο καταπράσινο βέρμιο, την 1609η πανηγυρική εορτή του δεκαπενταύγουστου, συνέχεια της. Την ιερά εικόνα συνόδευαν ο σεβ. Η εθνοφυλακή του έβρου στον αγώνα της πυρασφάλειας. Φωτογραφίες από τον ναό και την ιερά εικόνα της παναγίας. Η εικόνα της παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του ευαγγελιστή λουκά. Μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, με ενέργειες του σωματείου παναγία σουμελά, που ιδρύθηκε το 1951 στη θεσσαλονίκη, και του προέδρου του φίλωνα κτενίδη η εικόνα της παναγίας μεταφέρθηκε, τον αύγουστο του 1952 στη βέροια. Πήγαινε και συ να προσκυνήσεις στην παναγία σουμελά. Εικόνες από το ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην βέροια. Η βέροια απέχει 520 χιλιόμετρα από την αθήνα και μόλις 75 από την θεσσαλονίκη. Ιερόςναός παναγία σουμελά αχαρνών, athens, greece.

H θαυματουργή εικόνα της παναγίας σουμελά εικονογραφήθηκε σύμφωνα με την παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας από τον ευαγγελιστή λουκά. Η ιερή εικόνα της παναγίας σουμελά έγινε δεκτή στο υπουργείο εθνικής άμυνας με τιμές αρχηγού κράτους. Η εικόνα της σουμελά, βρέθηκε μετά το θάνατο του λουκά στην αθήνα και για αυτό το λόγο, αρχικά είχε ονομαστεί ως η παναγία η αθηνιώτισσα. Ιερόςναός παναγία σουμελά αχαρνών, athens, greece. Παναγία η εικοσιφοίνισσα ( παγγαίο όρος).

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ, ΕΔΕΣΣΑ ...
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ, ΕΔΕΣΣΑ ... from laplayatravel.gr
Ο απέραντος θαυμασμός και σεβασμός του προς το. Παναγία η σουμελά (πόντου)(η θαυματουργή εικόνα της παναγίας βρίσκεται στο βέρμιο της βέροιας). Ο τούρκος ομόλογος του βενιζέλου, ισμέτ ινονού, επέτρεψε σε αντιπροσωπεία ελλήνων να αναζητήσει τα κειμήλια, τα οποία στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας, όπου παρέμειναν έως το 1951. Oι μοναχοί bαρνάβας και σωφρόνιος έκτισαν με τη συμπαράσταση της γειτονικής μονής bαζελώνα κελί και στη συνέχεια εκκλησία μέσα στη σπηλιά, στην οποία είχε μεταφερθεί παναγία σουμελά. Εγκαίνια στην παναγία σουμελά στον πόντο μετά… μουσικής! Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Εικόνες από το ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην βέροια. Πήγαινε και συ να προσκυνήσεις στην παναγία σουμελά.

Παντελεήμων, ο πρόεδρος του ιδρύματος ″παναγία σουμελά″ κ.

Πήγαινε και συ να προσκυνήσεις στην παναγία σουμελά. Στην παναγία σουμελά προσκυνήσαμε την θαυματουργή εικόνα, πλυθήκαμε στο αγίασμα την μονής, περιπλανηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της και τέλος επιβιβαστήκαμε ξανά στο λεωφορείο μας για να κατευθυνθούμε στον επόμενο προορισμό μας στην άλλη πλευρά του βουνού την μονή της παναγίας. Η εικόνα της παναγίας σουμελά τιμάται ιδιαίτερα από τους ποντίους. Φιλοτέχνησε την εικόνα της παναγίας. Ξεκινάμε από την θεσσαλονίκη και μέσω της οδού εγνατία, φθάνουμε στην βέροια (72 χλμ), μετά παίρνουμε τον περιφερειακό της προς παναγία σουμελά και πολύ σύντομα σε (20 χλμ) είμαστε στο μοναστήρι. Εκείνη είδε την εικόνα και του είπε ότι ήταν πολύ καλή, όμως είχε ένα έλλειμμα πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχει μετανάστης πόντιος που να μην κουβάλα την εικόνα αυτή μαζί του ή να μην την έχει σε περίοπτη θέση στο εικονοστάσι του. Έρχεται στην αθήνα ως η μάνα όλων των ευλαβών πιστών που. Τότε η παναγία εμφανίστηκε σε δύο μοναχούς, το βαρνάβα και το σωφρόνιο, και τους ζήτησε να ακολουθήσουν την εικόνα και στο σημείο που θα την στις 15 αυγούστου, και μετά από 88 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της παναγίας σουμελά στην. Με εντολή και προτροπή της παναγίας οι πρώτοι οικίτορες μετά την παναγία του όρους μελά του πόντου είναι οι. Η εικόνα της παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του ευαγγελιστή λουκά. Την ιερά εικόνα συνόδευαν ο σεβ. Η εθνοφυλακή του έβρου στον αγώνα της πυρασφάλειας.

Στην παναγία σουμελά προσκυνήσαμε την θαυματουργή εικόνα, πλυθήκαμε στο αγίασμα την μονής, περιπλανηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της και τέλος επιβιβαστήκαμε ξανά στο λεωφορείο μας για να κατευθυνθούμε στον επόμενο προορισμό μας στην άλλη πλευρά του βουνού την μονή της παναγίας παναγια σουμελα. Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο το νέο μοναστήρι της παναγίας σουμελά.

Posting Komentar

0 Komentar